Τα Aqua Dragons, ή Artemia Salina (όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους), είναι έμβιοι υδρόβιοι οργανισμοί που ανήκουν στην οικογένεια των καρκινοειδών. Τα αυγά τους παρουσιάζουν μια εκπληκτική φυσική ικανότητα που ονομάζεται κρυπτοβίωσις, η οποία τα καθιστά ικανά να παραμένουν αδρανή σε ξηρή κατάσταση και να μπορούν να εκκολαφθούν μετά από χρόνια.

Τα Aqua Dragons ζουν στις θάλασσες και τις αλμυρές λίμνες εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ακόμα και κατά την περίοδο που στη γη κυριαρχούσαν οι δεινόσαυροι!

Ο τόσο αποτελεσματικός τρόπος ζωής και αναπαραγωγής, τα κατέστησε ικανά να ζουν σήμερα, σχεδόν όπως ακριβώς ήταν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Έρευνες έδειξαν πως αν τα αυγά τους διατηρηθούν σε αεροστεγή δοχεία, μπορούν να εκκολαφθούν ακόμα και μετά από 20 χρόνια, μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό.

Έτσι, μπορείτε κι εσείς από το σπίτι να εκκολάψετε και να ξυπνήσετε από τη νάρκη αυτούς τους μικρούς ταξιδευτές του χρόνου.

Στη φύση τα Aqua Dragons ζουν ακόμη σε αλμυρές λίμνες και τρέφονται μόνο με μικροσκοπικά σωματίδια άλγης. Την τροφή τους τη συλλέγουν και τη φιλτράρουν μέσω κάποιων δομών σαν τριχίδια (πόδια), τα οποία κινούνται ρυθμικά καθώς κολυμπούν.

Τα Aqua Dragons διατίθενται στο εμπόριο στα πακέτα "Εκκολάψτε και μεγαλώστε τα δικά σας κατοικίδια", μέσω αυτής της ιστοσελίδας, αλλά και σε πολλά καταστήματα παιχνιδιών και κατοικιδίων, σε όλο τον κόσμο.

Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με αυτά τα μοναδικά, μικροσκοπικά πλάσματα, αισθανθήκαμε πως είναι ένα από τα καλύτερα σετ, όλων των εποχών, που συνδυάζει το κατοικίδιο με το παιχνίδι. Καθημερινά καταθέτουμε την καρδιά, την ψυχή και όλη τη δημιουργικότητά μας στη δημιουργία καινοτομιών, ώστε κάθε παιδί που διψά για γνώση, αλλά και οι φιλόζωοι σε όλο τον κόσμο, να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα σετ και να μεγαλώσουν τα δικά τους κατοικίδια.

Τα Aqua Dragons είναι διασκεδαστικά για τα παιδιά και τους φιλόζωους, αφού μπορούν να επιλέξουν πότε ακριβώς θα τα φέρουν στη ζωή!

Η εκκόλαψη και το μεγάλωμα των Aqua Dragons, βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν σημαντικές αξίες, όπως η φροντίδα ενός ζωντανού οργανισμού, η υπευθυνότητα, αφού πρέπει να θυμούνται να τα ταΐζουν, αλλά και ο σεβασμός στα ζώα. Το σετ είναι επίσης και άκρως εκπαιδευτικό, αφού αφορά την επιστήμη, την ανατομία, τη βιολογία, τη θαλάσσια βιολογία, ακόμα και την ιστορία και τη γεωγραφία και όλα αυτά στο φυλλάδιο που θα βρείτε μέσα στις συσκευασίες.

Ποια είναι η μορφή τους;

Κάθε Aqua Dragon έχει τρία μάτια, δύο πτερύγια που λειτουργούν σαν βράγχια, ώστε να αναπνέουν και να τρώνε, αλλά και για την πλοήγησή τους μέσα στο νερό. Τα ασρενικά έχουν ένα είδος χαίτης στο κεφάλι (μοιάζει με τα κέρατα των ελαφιών), η οποία χρησιμεύει για να κρατήσουν το θηλυκό κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Τα θηλυκά έχουν μεγαλύτερο μήκος και συχνά έχουν στην πλάτη τους ένα φούσκωμα. Αυτό φυσικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο σάκος με τα αυγά τους που τα κουβαλάνε πάνω τους!

 Artemia plus2 medium

Ποιες είναι οι δραστηριότητες των Aqua Dragons;

Τρώνε, κολυμπούν, παλεύουν, αναπαράγονται, γεννούν αυγά ή τα μικρά τους και άλλα πολλά.... Έχουν πολυποίκιλες συμπεριφορές και το διάγραμμα που ακολουθεί, θα σας βοηθήσει να τις κατανοήσετε.

behaviorchart large

Διάγραμμα συμπεριφορών

Κολύμπι σε σπείρες=γεννά αυγά ή μικρά Aqua Dragons

Ανάδυση προς την επιφάνεια=αναπνέει και τρώει

Σκαψιμο στο βυθό=αναητά τροφή

Κολύμπι δεξιά αριστερά/γρήγορο κολύμπι=χαρούμενο που έφαγε και οξυγωνόθηκε

Αργό κολύμπι=δεν είνα χαρούμενο/του λείπει τροφή ή οξυγόνο

Κίνηση δεξιά αριστερά=πόνοι αλλαγής κελύφους. Μεγαλώνει

Κολύμπι μαζί με άλλο=χαρούμενα aqua dragons που ζευγαρώνουν

Ποιος είνα ο Κύκλος Ζωής τους

Μπορείτε να παρατηρήσετε τον κύκλο ζωής των Aqua Dragons στο διάγραμμα που ακολουθεί:

lifecyclewebenesfr grande

Κύστη

Στάδιο θραύσης

Αναδυόμενο έμβρυο κλεισμένο σε μεμβράνη εκκόλαψης

Νέοι ναύπλιοι που έχουν εκκολαφθεί (με κρόκο)

Διάκριση φύλου

Ενήλικας

Αναπαραγωγή

Θηλυκό μεταφέρει ναύπλιους σε κύστη

Το αυγό έχει σκληρό κέλυφος και χρειάζονται 24 ώρες για να καταφέρει ο ναύπλιος, προνύμφη Aqua Dragon, να το σπάσει και να ελευθερωθεί. Η προνύμφη νγαίνει από το αυγό, αρχίζει να κολυμπά και αναπτύσσεται ταχύτατα. Μετά από μερικές εβδομάδες, έχει ήδη φτάσει στο στάδιο του νεαρού ενήλικα.

 

Ποια είνα η διάρκεια ζωής τους; Θα αναπαραχθούν;

Αν φροντίσετε καλά τα Aqua Dragons μπορούν να ζήσουν έως και έξι μήνες το καθένα. Αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες διαβίωσης, δηλαδή το νερό, το φως και τη θερμοκρασία. Αν οι συνθήκες στο ενυδρείο είναι ιδανικές, τότε θα αναπαραχθούν. Όλοι οι έμβιοι οργανισμοί έχουν έναν κύκλο ζωής και αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να  είστε εξοικειωμένοι. Αυτή είναι η φύση. Όταν συμβεί αυτό, αφήστε το ενυδρέιο κάτω από τον ήλιο, για να εξαμιστεί το νερό του. Όταν το ευδρείο δεν έχει πια νερό, ξαναγεμίστε το και εκκολάψτε τα αυγά που κουβαλούσαν οι θηλυκές στην πλάτη τους!

Το σύντομο βίντεο που ακολουθεί, θα σας βοηθήσει να κάνετε τα Aqua Dragons να συνέλθουν, όταν δεν φαίνονται καλά. Θα δέιτε επίσης πώς μπορείτε να εκκολάψετε ξανά αυγά, όταν έχει τελειώσει ο κύκλος ζωής των Aqua Dragons που έχετε ήδη στο ενυδρείο:

Πατώντας το κουμπί αφετηρίας, που βρίσκεται στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας, μπορείτε να δείτε    τα διάφορα σετ με Aqua Dragons που είνα διαθέσιμα.